Over de praktijk

Goed verzorgde voeten geven een aangenaam gevoel. En hoewel we zelf veel kunnen doen om onze voeten in goede conditie te houden, wordt men zich eigenlijk pas bewust van zijn voeten op het moment dat er problemen mee zijn. Bijvoorbeeld als een likdoorn pijn gaat doen, wanneer een nagel verkeerd geknipt is of een standsafwijking van uw voeten klachten veroorzaakt. Dan blijkt de verzorging van uw voeten opeens minder vrijblijvend. Een behandeling bij de pedicure of afspraak bij een podoloog kan dan vaak uitkomst bieden.

Heeft u voet(gerelateerde)klachten of zijn uw voeten toe aan een pedicurebehandeling dan hoop ik u binnenkort in mijn praktijk te mogen ontvangen. U bent uiteraard van harte welkom.

CONTACT OPNEMEN

Podologie

Onderzoek en behandeling
Het onderzoek start met een inleidend gesprek met betrekking tot de voorgeschiedenis van de klachten en de momenten waarop de klachten ontstaan. U neemt een aantal van uw veel gedragen schoenen mee.  Als podoloog kijk ik naar de stand van het gehele lichaam, met de voeten als uitgangspunt, en gebruikt hierbij diverse meetapparatuur zoals een scan en een voetspiegel. Hierna volgt een functieonderzoek om de beweeglijkheid van de gewrichten te testen en om te kijken of er een bewegingsbeperking of juist hypermobiliteit aanwezig is. Als blijkt dat uw klachten te behandelen zijn door het dragen van steunzolen, zullen deze binnen een aantal weken na het onderzoek klaar zijn. Na ongeveer 8 weken komt u langs voor een nacontrole. Tijdens dit bezoek bespreekt u of de zolen aan uw verwachtingen voldoen. Mogelijk is er nog een kleine correctie nodig.

De meest voorkomende voetklachten zijn:

voorvoetpijn

hielpijn

pijn onder de middenvoet

branderig gevoel

instabiele enkels

afwijkende vormen en standen van de voet

verminderde beweeglijkheid

teenklachten

Ook pijn op andere plekken in het lichaam kan komen door een verkeerde voetstand:

kniepijn

heupklachten

(lage) rugpijn

nekpijn